Καλώς ήρθατε στο Ψηφιακό Μουσείο Comics!

Μάθετε τα πάντα για το πρώτο Ψηφιακό Μουσείο της εγχώριας 9ης Τέχνης, τις εκθέσεις, το ιστορικό αρχείο, και την ομάδα που φέρνει τη μαγεία των comics στις οθόνες σας.

Soloύp (Αντώνης Νικολόπουλος) - Αναδρομική Έκθεση

H πορεία ενός από τους πιο επιδραστικούς, συνεπείς και παραγωγικούς καλλιτέχνες που έχει γνωρίσει η εγχώρια σκηνή comics μέχρι σήμερα, καταγράφεται σε αυτή την έκθεση.

10 Χρόνια «Καρέ Καρέ» στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Το μοναδικό ένθετο στον Τύπο με (και για τα) comics, γιορτάζει 10 χρόνια συνεχούς έντυπης και ηλεκτρονικής κυκλοφορίας, με αυτή την ψηφιακή έκθεση.

Graphic Novel: Όταν η Επτανησιακή Γραμματεία Συναντά την Σύγχρονη Τέχνη

Τα έργα της έκθεσης προέκυψαν μετά την επαφή του κοινού με ένα σύγχρονο συγγραφικό είδος, το graphic novel

Κλασσικά Εικονογραφημένα - Οι Αθάνατες Ελληνικές Δημιουργίες

Μία αναδρομή στην ιστορική και επιδραστική σειρά «Από τη Μυθολογία και την Ιστορία της Ελλάδος», γραμμένη και σχεδιασμένη αποκλειστικά από Έλληνες δημιουργούς.

10 Χρόνια «σχεδία» - Οι Εικονογραφήσεις

Γιορτάζοντας την επέτειο των 10 χρόνων της «σχεδίας», παρουσιάζουμε μια επιλογή από τα καλύτερα έργα τεσσάρων μόνιμων συνεργατών της, των δημιουργών Soloup, Τάσου Αναστασίου, Μιχάλη Κουντούρη και Βαγγέλη Χερουβείμ.

Γιάννης Οικονομίδης - Αναδρομική Έκθεση

Μία έκθεση με το σύνολο των comics, εικονογραφήσεων, πορτρέτων χαρακτήρων, και εικαστικών, που έχουν συνοδεύσει μέχρι σήμερα τη φιλμογραφία του σημαντικού Έλληνα σκηνοθέτη.

Σπύρος Δερβενιώτης - Αναδρομική Έκθεση

Περισσότερα από 35 χρόνια μιας συναρπαστικής και πολυποίκιλης καλλιτεχνικής διαδρομής, τόσο σε επίπεδο θεματικών, όσο και τεχνοτροπιών, καταγράφονται στην παρούσα αναδρομική έκθεση.

Χρονολόγιο

Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην Ιστορία των ελληνικών comics: Από τα πρώτα comic strips, στη χρυσή εποχή των μεταφρασμένων εκδόσεων, τη γέννηση της ελληνικής σκηνής, τους δημιουργούς και τα μεγάλα γεγονότα.
Επικοινωνήστε με το Ψηφιακό Μουσείο Comics!