Αρχείο: Ομιλίες & Panels

Διαδικτυακές, αλλά και φυσικής παρουσίας ομιλίες και panels, από εγχώριους και διεθνείς δημιουργούς comics, καθώς και θεωρητικούς της 9ης Τέχνης. H βιντεοσκόπηση της πλειοψηφίας των ομιλιών και των panels, πραγματοποιείται από την πλατφόρμα BLOD του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στο πλαίσιο του Comicdom CON Athens.

Ομιλία της Colleen Doran

Η καταξιωμένη Αμερικανίδα δημιουργός μοιράζεται πληροφορίες για τη δουλειά της, τη δημιουργική της διαδικασία και τις εμπειρίες της στη βιομηχανία comics των ΗΠΑ - συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς της στη Marvel και την DC Comics, καθώς και τη δημιουργία εικονογραφήσεων για κορυφαίους συγγραφείς όπως ο Neil Gaiman και η Margaret Atwood.

Πώς Να Φτιάξεις Comics, Αν Δεν Μπορείς Να Σχεδιάσεις Comics

Τρεις Έλληνες δημιουργοί καλούνται να απαντήσουν στην κρίσιμη ερώτηση του τίτλου. Συμμετέχουν: Αντώνης Βαβαγιάννης, Τάσος Ζαφειριάδης, Θανάσης Πετρόπουλος. Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

Comics Reinvented! H Εξέλιξη Στα Comics

Δημιουργοί από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, μιλούν για την ανανέωση και την εξέλιξη των comics, καθώς και την πιθανή μελλοντική πορεία της Ένατης Τέχνης. Συμμετέχουν οι δημιουργοί: Si Spurrier, Roger Langridge, Sümeyye Kesgin, Anna Haifisch, Δημήτρης Μαστώρος. Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος.

1908: Η Γέννηση Μιας Ιδέας

Στο comic 1908, εξιστορείται η γέννηση μιας ιδέας, που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία του Παναθηναϊκού. Σε αυτό το panel, οι δημιουργοί του 1908 μιλούν για τη γέννηση μιας άλλης ιδέας, αυτής της δημιουργίας του comic και της διαδικασίας μεταφοράς της στο χαρτί. Συμμετέχουν: Ανδρέας Οικονόμου, Πέτρος Μπάλτας. Συντονισμός: Γιώργος Ξύδης.