Αρχείο: Σεμινάρια

Διαδικτυακά, αλλά και φυσικής παρουσίας σεμινάρια, από εγχώριους και διεθνείς δημιουργούς comics, καθώς και επαγγελματίες της 9ης Τέχνης. H βιντεοσκόπηση της πλειοψηφίας των σεμιναριών, πραγματοποιείται από την πλατφόρμα BLOD του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στο πλαίσιο του Comicdom CON Athens.

Γιάννης Μάνος

Καθηγητής στον AKTO από το 1996, με αντικείμενο την επανάχρηση χώρων και τη σύνθεση, όπου διδάσκει βασικές αρχές αρχιτεκτονικού σχεδίου, στα τμήματα Interior Design, Ζωγραφικής και Sketch – Comics – Cartoon, ο Γιάννης Μάνος μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό workshop, που διερευνά τη σχέση των comics με το αστικό τοπίο, το περιβάλλον και την έννοια του Χώρου.

Δημοσθένης Παπαμάρκος

Εστιάζοντας στην αφήγηση της λογοτεχνικής γραφής και αυτή της συγγραφής του σεναρίου comic, θα εξετάσουμε τους στόχους που επιδιώκει να εξυπηρετήσει η καθεμιά τους, τις τεχνικές μέσω των οποίων αυτοί επιτυγχάνονται σε κάθε Μέσο, και τέλος, θα διερευνήσουμε τυχόν κοινές αφετηρίες και σημεία σύγκλισης.

Θανάσης Πέτρου

Είμαστε καλοί σχεδιαστές, είμαστε όμως και καλοί αφηγητές; Αν έχουμε ένα ολοκληρωμένο σενάριο, πώς ξέρουμε ότι θα είναι και οπτικά κατανοητό; Ο Θανάσης Πέτρου, γνωστός δημιουργός comics στην Ελλάδα και καθηγητής στο πρόγραμμα BA (Hons) in Sketch – Comics – Cartoon του ΑΚΤΟ/Middlesex University, παρουσιάζει τρόπους που θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση της δουλειάς σας.

Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης

Με αφορμή την συγκεντρωτική έκδοση της σειράς ΑΝΩΝΥΜΟΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ, ο δημιουργός αποκαλύπτει τα μυστικά του comic strip, προσκαλώντας μας να συμμετέχουμε στη διαδικασία της δημιουργίας του. Πώς καταφέρνεις να ισορροπήσεις ανάμεσα στην Ιστορία και την κωμωδία, στα κλισέ και τις διαφορετικές επιρροές, για να δημιουργήσεις τους δικούς σου ήρωες; Πώς μπορείς να μιλήσεις για τα προβλήματα του σήμερα, χρησιμοποιώντας ως όχημα το παρελθόν και πώς αυτό μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός comic strip; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο, με χιούμορ και χρώμα!

Colleen Doran

Η καταξιωμένη Αμερικανίδα δημιουργός αναλύει τη δημιουργική διαδικασία και τη θεωρία της αφήγησης και τα διαφορετικά στυλ γραφής και σχεδίου, δίνοντας παράλληλα πρακτικές επαγγελματικές συμβουλές σε επίδοξους επαγγελματίες.

Guillermo Ortego

Ο Ισπανός δημιουργός αναλύει τα διαφορετικά εργαλεία του inking (μελανώματος), σχολιάζοντας τόσο το κλασσικό δίλημμα “παραδοσιακό vs digital”, καθώς και τα διάφορα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να κάνει καριέρα στον κλάδο.

Tea Rozman

Παρουσιάζεται μια σειρά τρόπων με τους οποίους τα comics, μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία γλωσσικών δεξιοτήτων, την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη ενσυναίσθησης μεταξύ φοιτητών, μέσα από εκ βαθέων συνομιλίες και την ανταλλαγή προσωπικών ιστοριών.

Mariano Saura

Ο Ισπανός δημιουργός παρουσιάζει λεπτομερώς τη μέθοδο του “δημιουργού-auteur”, υπεύθυνου για τη δημιουργική διαδικασία ενός comic σε όλα τα στάδια – σενάριο, σχέδιο, χρωματισμός και lettering.