Φρειδερίκος Ρούσσος

Δημιουργικό

O Φρειδερίκος Ρούσσος γεννήθηκε στη Σύρο. Αποφοίτησε από τον ΑΚΤΟ το 2000 και εργάζεται έκτοτε ως γραφίστας στη Σύρο. Έχει επιμεληθεί έντυπα για τις εκδηλώσεις και την προβολή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Διεθνούς Φεστιβαλ Αιγαίου & της MidAmerica Productions, της Engel & Völkers, και πλήθους επιχειρήσεων στον τόπο του.

Από το 2009 συνεργάζεται με την εκδοτική Comicdom Press κάνοντας lettering και επιμελούμενος γραφιστικά τις εκδόσεις της (ΨΟΦΑ, COMICS & STUFF, ΤΟ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΖΥΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣH, σειρά ΣΥΝΔΡΟΜΟ και ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΟΜΝΙBUS, ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΟ, ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ, ΑΛΛΟΚΟΣΜΑ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ: ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ 2, COFFEESHOP, H ΚΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΚΛΑ, ΡΑΜΜΑ, ΒΑΘΥ ΔΑΣΟΣ, CHEMICAL MORPHEUS, ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ, κ.α.)

Η ιστορία του “La reine est morte” (Εικονογράφηση: Σοφία Ρούσσου) έλαβε διακριση στον Διαγωνισμό του περιοδικού 9 το 2006, ενώ την ίδια χρονιά ήταν υποψήφια στην κατηγορία Best Short Story στα Comicdom Awards. To 2015, ήταν υποψήφιος στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς στην κατηγορία Καλλιτεχνική Επιμέλεια για το grpahic novel η ΚΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΚΛΑ.